Híreink

A Ráday Könyvtár kölcsönzőszolgálata újraindult a MTA könyvtárában

Ráday Gyűjtemény - HírekKedves Olvasóink!

Örömmel adjuk hírül, hogy a Ráday Könyvtár 2019. október 17-től újraindítja kölcsönzési szolgáltatását a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjában
(1051 Budapest, Arany János u. 1).

A Ráday utcai egyházkerületi Székház és kollégium bontási-újraépítési és felújítási munkálatai miatt teljes könyvtári állományunk a MTA KIK törökbálinti raktárába került.
Olvasószolgálati részlegünket a MTA könyvtára fogadta be. Itt előreláthatólag 2021 végéig működünk, majd visszatelepülünk a megújult Ráday utcai székhelyre.

Fontos tudnivalók:
Olvasóinknak első látogatásukkor a MTA KIK könyvtárába kell beiratkozniuk, mert az elkülönített működés nem valósítható meg. (Ez természetesen azt jelenti, hogy a MTA KIK szolgáltatásai, különgyűjteményei  is igénybe vehetők és kutathatók. Bővebb információ, díjak: https://konyvtar.mta.hu/index.php?name=h_2_1_1) Ezután ugyanott a Ráday Könyvtár pultjánál munkatársaink elvégzik a Ráday Könyvtár részéről szükséges adminisztrációt. A kitelepített működés ideje alatt a Ráday Könyvtár beiratkozási díjat nem számít fel. Az olvasószolgálat közvetlen elérhetősége: 06 30 155-5993, e-mail: rk.olvasoszolgalat@gmail.com

Nyitvatartásunk  (a Ráday Könyvtár pultja):

hétfő – péntek 9-17 óra között

Munkaszervezési okokból minden hónap második péntekén zárva leszünk.

Állományunk online katalógusunkban és a MTA KIK könyvtárában felállított cédulakatalógusunkban kereshető. A kölcsönzési kérőlapokat a Ráday Könyvtár pultjánál kell leadni (vagy az olvasószolgálat email címén előzetesen beküldeni). – Mivel a könyvek a törökbálinti külső raktárból érkeznek be, 1-2 nap elteltével vehetők át a MTA könyvtárában.

Folyóirattárunk állománya nem kérhető ki, mert teljes átrendezést végzünk. A muzeális állományra vonatkozó kutatási kérést (1850 előtt megjelent művek) a gyujtemeny@rgy.hu címre küldjék meg.