Híreink

A Ráday Könyvtár jelenlegi szolgáltatásai (olvasóterem, helyben használat)

Kedves Olvasóink!

A Ráday Kollégium sajnálatos katasztrófája után a Ráday Gyűjtemény használata is megváltozott, mivel a levéltár és folyóirattár az épület magasföldszintjén, a könyvtári raktár az alagsorban helyezkedett el.

A mentési munkák miatt a kölcsönzés szünetel. DE mindenkinek szeretnénk segíteni. Első körben a KRE Hittudományi Kar tanárainak és diákjainak kérésére a második félév tananyagához kapcsolódó irodalmat részesítettük előnyben.

Ezért az olvasótermet két részre osztottuk:

  1. KÉZIKÖNYVTÁR és FOLYÓIRATOK

Az itt lévő könyvek használata továbbra is szabadpolcos, nem kölcsönözhető és szakokra osztott. A polcok oldalán szakjelzővel ellátva. lsd. 2. oldal

  1. RAKTÁRI KÖNYVEK

A raktárból felhozott köteteket feliratozva 1-es, 2-es, 3-as nagyság szerint numerikus sorrendben helyeztük el. A kötetek helyben használhatók vagy korlátozottan kölcsönözhetők (az olvasószolgálatos kollégák döntése alapján).

A könyvtár online katalógusában feltüntettük azokat a tételeket, amelyek az OLVASÓTEREMBEN rendelkezésre állnak: Pl.:

Az a kérésünk, hogy a fenntartható áttekinthetőség kedvéért minden esetben töltsenek ki kérőlapot és tegyék a könyv helyére!

Könyvtári segítségért forduljanak az olvasószolgálathoz, kéréseiket a lehetőségekhez képest megpróbálják teljesíteni. Fénymásolás és szkennelés lehetséges, amennyiben nem sért szerzői jogot.

A felhasznált köteteket hagyják az asztalon, azokat a könyvtárosok osztják vissza!

Jó munkát kívánnak a Ráday Gyűjtemény munkatársai